Студенти от ЮЗУ „Неофит Рилски“ показаха таланта си в шоуспектакъл „Магията на изкуствата“

С шоуспектакъла „Магията на изкуствата“ стартира дванадесетото издание на Националния студентски фестивал на изкуствата, който се провежда в Югозападния университет „Неофит Рилски“. Първото събитие от фестивала бе в новата модерна театрална зала „УСЕТ“, разположена в Учебен корпус № 8.

Приветствия към участниците и гостите отправиха ректорът на Югозападния университет „Неофит Рилски“ проф. д-р Борислав Юруков, артистичният директор на Националния студентски фестивал на изкуствата и ръководител на катедра „Музика“ проф. д.изк.н. Йордан Гошев и деканът на Факултета по изкуствата проф. д.н.к. Васил Марков.

Спектакълът започна с представяне на филм за катедра „Културология“. Гостите се запознаха с историята и дейността на катедрата. Пред препълнена зала таланта си показаха студенти от специалностите „Актьорско майсторство за драматичен театър“, „Мода“, „Музика“, „Съвременна хореография“ и „Българска народна хореография“. Възпитаниците на Факултета по изкуствата впечатлиха публиката с музикалните си изпълнения, с танцовите и актьорските си умения. Интерес сред гостите предизвика и модната колекция, представена от студентите от Югозападния университет „Неофит Рилски“.

Режисьор и сценарист на спектакъла „Магията на изкуствата“ е доц. Александра Хонг. Шоуто бе реализирано с активното участие на всички катедри от Факултета по изкуствата.

За снимките по време на Националния студентски фестивал се погрижиха студентите от катедра “Телевизионно, театрално и киноизкуство” под ръководството на техния преподавател гл. ас. д-р Крум Иванов и ръководителя на катедрата доц. д-р Клавдия Камбурова.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *