Студентка от Дупница, лиезон на датския министър-председател Ларс Расмусен, обогати албума си със снимки с Макрон, Курц, Меркел…

Талантливата студентка в специалност „Международни отношения“ в СУ „Св. Климент Охридски“ Цветомира Попова обогати албума си със снимки с държавни лидери, докато беше доброволец в Българското европредседателство. Чаровната дупничанка, която е и пианистка, имала невероятния шанс да се срещне с важни политически фигури като Лиляна Павлова, Ангела Меркел, Еманюел Макрон, австрийския канцлер Себастиан Курц…

Ето какво сподели за вестник „Струма“ младата дама: „Българското европредседателство беше един добър шанс за цяла България да покаже своя потенциал пред Европа. През тези 6 месеца бяха повдигнати важни международни въпроси, като развитието на Западните Балкани и пътя им към ЕС, защитата на границите и проблемите пред Европа, свързани с миграцията, икономическото сътрудничество между европейските държави и така нататък. Освен че това бе важна стъпка за България, председателството на Съвета на ЕС даде шанс и на младежите като мен да се включат като доброволци в цялото начинание. Още в края на 2017 г. от Министерството по българското председателство обявиха, че набират доброволци за инфобюра и за пресцентър. След интервю с представители от министерството бях избрана за лиезон.

През последните 6 месеца работих с делегации от Холандия, Франция, Латвия, Естония, Македония и Дания. На Срещата на върха на 17 май – най-голямото и важно събитие, бях лиазон на датския министър-председател Ларс Расмусен. Тръпката беше огромна. Имаше стотици журналисти от целия свят. Видях на живо важни политически фигури като Ангела Меркел, Еманюел Макрон, с когото успяхме и да се снимаме, както и с австрийския канцлер Себастиан Курц. Като доброволци нашите задължения се изразяваха основно в придружаване на делегациите по време на техния престой в България. Отговаряхме на техните запитвания относно събитията, снабдявахме ги с нужната информация.

Доброволчеството ми помогна да изградя важни личностни качества – работа в екип, обмяна на голям обем информация, решителност и увереност, лоялност и акуратност. Запознах се и с няколко посланици, тъй като често ни се налагаше да работим и с посолствата на съответните държави, чиито делегации идваха тук. Работихме и съвместно с НСО. Възхитена съм от тяхната работа. Винаги бяха много лоялни спрямо нас. Хубавото на европредседателството е, че даде шанс на всеки да се включи. Нямаше възрастово ограничение, достатъчно беше да покажем знания за ЕС, да знаем добре поне един чужд език, за да можем да комуникираме свободно и да сме готови да работим с амбиция и хъс да представим нашата България в най-добра светлина.

Благодаря на всички служители на Министерството по българското председателство на Съвета на ЕС за шанса, който ми дадоха, и за хубавите моменти заедно!”, заяви чаровната Цветомира.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *