Студентка, помощник-възпитателка в детска градина, пое управлението на благоевградското с. Церово до избор на нов кмет

Галя Анева пое управлението на благоевградското село Церово до провеждане на избори и полагане на клетва на нов кмет. Решението взеха 36 общински съветници на извънредна сесия , свикана само с една точка – да се излъчи управник на населеното място след смъртта на  избирания 5 пъти поред Лефтер Едипов. Сесията стартира с минута мълчание в памет на уважавания от всички Л. Едипов, допринесъл много за развитието на родното си село.

Заради липса на предложение от страна на съветниците за временен управник на Церово вр.и.д. кметът на Благоевград Ясен Попвасилев взе думата и обясни, че заради нуждата на местното население ежедневно от административни услуги със заповед до назначаване с решение на ОбС на временен управник е възложил ангажиментите на Галя Анева. „Тя е млада жена, семейна, с две деца. От голям, известен род в селото е и се ползва с уважението на хората“, представи я накратко Попвасилев.

Кандидатурата й издигна съветникът Радослав Тасков, а по време на гласуването д-р Пандев развесели всички с вметка за връзкарство и роднински връзки със съветничката Албина Анева заради съвпадение на фамилното име. Известната юристка подскочи и преди да осъзнае шегата, протестира, че това не е истина.

Новоизбраната временна кметица на с. Церово работи на 4 часа като помощник-възпитател в детска градина „Усмивка“ в жк „Струмско” и паралелно следва в ЮЗУ „Н. Рилски“.

Както „Струма“ писа, Общинската избирателна комисия завчера уведоми ЦИК, че президентът Р. Радев трябва да назначи избори в с. Церово, като вероятността датата да съвпадне с тази за избор на общински кмет на 27 юни е голяма.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Г. Анева

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *