Студ в цялата страна: Температурите падат до минус 15 градуса

Днешният 13-и февруари предстои да бъде студен ден. Дори в най-топлата част на денонощието термометрите ще показват стойности около и малко над нулата, в интервала от минус 4 до плюс 1 градус – в сила е жълт код за студено време в цялата страна. Следобед облачността от югозапад , съобщава Нова тв.

В 5 часа в събота термометрите в Драгоман показаха минус 12 градуса, в София – минус 10, а в Кюстендил – минус 8. По планините най-студено беше на връх Ботев – минус 20 градуса, на Мургаш – минус 19, на Черни връх и Мусала – минус 17, а в Родопите в района на Рожен – минус 13.

В неделя ще е студено с валежи от сняг – в по-значителни количества в южната половина на страната. Вятърът ще се усилва – по-осезаемо в Източна България. Температурите ще останат ниски – сутринта отново между минус 5 и минус 10 градуса, а през деня около нулата. До вечерта снежната покривка ще достигне между 5 и 20 сантиметра. Възможни са усложнения в трафика по планинските пътища и проходите на Югозапад и в Родопите.

Следващата седмица ще е ледена. До понеделник сутринта снеговалежът покрай поредния средиземноморски циклон ще спре. Облаците ще се разкъсат, което е предпоставка за много студено време. Ще продължи да превалява сняг в незначителни количества, но ще се показва и слънцето.

През цялата работна седмица термометрите ще се задържат в интервала минус 5-минус 10 градуса сутрин и около нулата през деня. Около средата на седмицата при ясно време в някои затворени котловини студът ще достигне стойности и под минус 15 градуса.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *