Стъпка напред след несъстоялата се концесия! Пускат пистата в местността Картала на търг, наддаването тръгва от 16 854 лв.

На търг с начална цена 16 854 лв. община Благоевград разиграва пистата в местността Картала над Благоевград. Наддаването ще се състои след 2 седмици, а срокът, за който се търси наемател, е 10 години.

В началото на тази година оръжейният бос от Сандански Лъчезар Динчев придоби 77% от дяловете на ски център „Картала“, общината е с 8%, а останалите 15% са на Илия Ризов. След разговори с предишната градска управа през август от името на „Прима Инвест БГ” ООД с управители Илия Ризов и Владимир Александров бе внесено искане до Общинския съвет теренът, собственост на общината, да се отдаде на концесия за 30 г. Това искане така и не влезе за обсъждане на сесия, а вносителите явно са се отказали от него, след като сега общината пуска на търг терена си.

За участие в наддаването обаче има редица условия към кандидат-наемателите, сред които минимум 10-годишна регистрация като търговец в Търговския регистър към Агенцията по вписванията с основна икономическа дейност „Поддържане и експлоатация на спортни обекти и съоръжения“. 50 от общо 100 точки при оценяването комисията ще присъди на кандидата, предложил най-големи инвестиции в общинския имот. За да се включат в наддаването, фирмите или еднолични търговци трябва да купят тръжна документация за 100 лв. и да внесат 5000 лв. като депозит. Спечелилият наддаването пък е длъжен в едноседмичен срок да внесе по сметката на общината 10 000 лв. гаранция.

Преди десетина дни репортерска проверка в района на ски зона „Картала“ показа, че се правят проби на ски влека и останалите съоръжения. Въпреки че управителят Илия Ризов тогава не пожела да коментира дали ски центът ще се пусне в експлоатация тази зима след няколкогодишно прекъсване, явно беше, че се работи усилено по въпроса, а работниците признаха, че се прави всичко този сезон да не се пропусне.

Ски център „Картала“ е само на 27 километра от града и е с една от най-дългите писти в страната – около 5 км.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. От града

    Ризов успешно закопа “Картала”. Ако му го дадете за още 30 години…ще стане като с Аквапарк-а.

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *