Супа от агнешки чревца и шкембе

Необходими продукти:

250 г агнешки чревца
250 г агнешко шкембе
1 суп.лъжица настърган лук
1 скилидка чесън – пасирана
черен пипер на вкус
сол на вкус
1 суп.лъжица брашно
2 суп.лъж.олио
2 супени лъжици масло
1 щипка джоджен
3 супени лъжици ориз
1/2 чаена чаша прясно мляко
1 чаена лъжичка червен пипер

Начин на приготвяне:

Измиваме чревцата и шкембето и накисваме за няколко минути във вода с оцет и сода за хляб. След няколко минути изваждаме от водата, измиваме добре и слагаме в тенджера. Заливаме с вода и варим 15 минути. Изливаме водата, нарязваме на ситни парченца чревцата и шкембето и заедно с настъргания лук запържваме в олио и масло. Подправяме със сол, черен пипер, червен пипер и прибавяме 1 супена лъжица брашно. Разбъркваме и наливаме 2 литра вода. Като заври супата, слагаме джоджен на вкус и чесън. Варим 30-35 минути и сипваме 3 супени лъжици ориз /или повече на вкус/. Варим до готовност. Преди да свалим от котлона, наливаме прясно мляко и варим с него супата още 1-2 минути.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *