
Необходими продукти:
- свинско месо – 200 г бут
- лук – 100 г кромид
- моркови – 100 г
- фиде – 50 г
- олио – 2 – 3 с.л.
- универсална подправка – 1 ч.л. зеленчукова пикантина
- сол
- черен пипер
- чубрица
- магданоз
- ЗА ЗАСТРОЙКАТА
- кисело мляко – 200 г
- яйца – 1 бр.
Начин на приготвяне:
Налейте 2-3 литра вода в тенджера и сложете да заври. Нарежете свинското на дребни кубчета и сложете да се сварят.
Когато месото поомекне прибавете нарязаните на дребно зеленчуци. Овкусете със сол, пикантината и олиото.
Щом омекнат морковите, прибавете фидето и варете още 5-10 минути.
Свалете от котлона и застройте супата, като в купа разбиете киселото мляко и яйцето и при непрекъснато бъркане добавяте от бульона.
Върнете течността в тенджерата и разбъркайте добре. Овкусете свинската супа с чубрица, черен пипер и нарязан магданоз.
Супата от свинско месо със застройка е готова.gotvach.bg