Refan-728×90-July-2019

Супа от сом

Необходими продукти:

1 голяма глава лук, ситно нарязана

3 стръка селъри или 1 голям резен целина, ситно нарязани

4 скилидки чесън, ситно нарязани

1 с. л. царевично олио

3 домата, обелени и нарязани на малки кубчета

1 дафинов лист

1 резен портокал заедно с кората

1 с. л. магданоз, ситно нарязан

1 ч. л.сол

1 ч. л. мащерка, ситно нарязана

600 г филе от сом или друга риба

черен и кайенски пипер на вкус

Начин на приготвяне:

В тенджера се загрява олиото и в него се запържват лукът, селърито и чесънът за 3-4 мин. Добавят се доматите, дафиновият лист, резенът портокал, магданозът, солта, мащерката и двата вида пипер. Заливат се с 2 л вода и се оставят да поврат 15 мин.

Прибавя се нарязаната риба и се вари още 10 мин. Изваждат се дафиновият лист и резенът портокал и се поднася.

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *