Супа със зеленчуци и свинско

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 кг. свински кости с месце1 ч.ч. замразен бланширан фасул
2 к.ч. грах замразен
1 лук кромид
1 морков голям
2 пресни чушки
1/2 к.ч. булгур
олио
магданоз листа – сушени или пресни
целина – листа сушени или пресни
черен пипер
1 щипка червен пипер
за застройка:
1 голямо яйце
1 к.ч. кисело мляко
1 щипка лимонена киселина

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Измиваме свинските кости, слагаме в тенджера и заливаме с вода. Слагаме на котлона и когато заври водата, я изливаме и при костите наливаме чиста топла вода. Слагаме на котлона да се сварят хубаво. Когато месото започне да се отделя от костите ги изваждаме от бульона (бульона запазваме за супата).

Почистваме месото от сварените кости. В подходяща тенджера, задушаваме в олио и малко вода, почистените и нарязани зеленчуци – лук, морков, чушки, зелен фасул и грах. Когато останат на мазнина и омекнат, прибавяме черен пипер, сол, щипка червен пипер и наливаме бульон от варене на костите. Ръсваме и магданоз и целина. Като заври бульона, прибавяме измит булгур и свареното месо. Варим докато се сварят всички съставки и правим застройка на супата. В купичка разбиваме яйце с кисело мляко и щипка лимонена киселина. Слагаме по малко от супата в застройката и като се изравнят температурите наливаме цялата застройка в супата. Разбъркваме няколко минути и сервираме.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *