Супа с печено пиле и карамелизиран чесън

Необходими продукти:

2 с. л. зехтин

20 скилидки чесън

3 чаши пилешки бульон

1/2 връзка ситно нарязана целина

2 фино нарязани моркова

1 ситно нарязана глава лук

2 ч. л. прясно настърган джинджифил

1 кг пилешки гърди

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 180 градуса и сложете хартия за печене в тавата. Разпределете пилешките гърди равномерно, добавете една супена лъжица зехтин, сол и малко черен пипер. Обелете скилидките чесън и ги добавете. Печете пилешките гърди за около 20 минути или докато пилето е готово и чесънът се изпече и карамелизира. Оставете да се охлади леко и след това нарежете или накъсайте на малки парчета. Отделете чесъна и внимателно натиснете скилидките така, че свареният център ще „изскочи“. В голяма тенджера добавете малко зехтин и запържете лука, джинджифила, целината и морковите до златисто. Добавете пилешкия бульон и оставете да покъкри на слаб огън за около 10 минути. След това добавете пилешкото и чесъна и оставете за още няколко минути.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *