Супа с топчета 

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 пакетче кайма с подправки от 250 г
1 лук
1 морков
2 картофа
чубрица
черен пипер
1 щипка червен пипер
3 с.л. олио
краве масло
фиде

за застройка:
1 жълтък
2-3 с.л. кисело мляко
1 к.л. брашно
1 щипка лимонена киселина
брашно за топчетата

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Каймата правим на малки топчета, които овалваме добре в брашно. Морковите, лука и картофа, почистваме и нарязваме на кубчета. В олио с малко вода, задушаваме моркова и лука. Като поомекнат, прибавяме картофите, сол, черен пипер и щипка червен пипер. Разбъркваме и наливаме топла вода. Когато заври, прибавяме топчетата от кайма. Варим супата, докато уврат продуктите и прибавяме фидето и чубрица на вкус. Когато и фидето се свари, дръпваме супата от котлона и застройваме с разбити жълтък, кисело мляко и брашно и няколко кристалчета лимонена киселина.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *