Супа топчета

Необходими продукти:

250 г кайма, към която можете да прибавите 1 с.л. суров ориз по желание

1 морков

2 картофа

1/2 връзка магданоз

1 „гнездо“ фиде

1 червена чушка

2 яйца

3 с.л. кисело мляко, възможно по-гъсто

1 глава лук

олио

сол

черен пипер

Начин на приготвяне:

В подходящ съд загрейте мазнина и задушете наситнения лук. След което добавете и нарязания морков. Гответе под капак, докато всички продукти омекнат добре.

Следва да добавите към тях надребнените картофи. Разбъркайте и добавете към 2 л вода. Оставете сместа да заври, а през това време се заемете с каймата.

Овкусете я с подправки по ваш вкус и сложете половината магданоз. Омесете я добре. Приберете я на хладно, за да се постегне.

Когато супата започне да ври, си оформете топчета и ги добавете към нея. След като се появят на повърхността, вече са сварени. Тогава добавете шепа фиде. Подправете на вкус и оставете супата да ври на слаб огън още няколко минутки.

А ето и как да приготвите застройката:

Разбийте киселото мляко и яйцата. Вземете малко от супата с черпак и след като се поохлади, добавете при сместа с яйцата на тънка струя, като бъркате непрекъснато. След това отстранете тенджерата от котлона и прибавете в нея застройката много внимателно, като бъркате непрекъснато.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *