Сурвакарските групи в Радомирско показват маските и медалите си в Историческия музей


Изложба под надслов „Сурва – традицията в сърцето” се открива днес в Общински исторически музей – Радомир. Със свои ликове, маски и костюми в експозицията ще се включат сурвакарски групи от различни населени места на територията на община Радомир. Посетителите на изложбата ще могат да видят уникалните сурвакарски атрибути на групите от кв. „Върба”, „Първи борчески квартал” и Ромска сурвакарска група от кв. „Бащевица” – Радомир, както и от селата Друган, Прибой, Стефаново, Извор и Копаница.
Медалите, грамотите и другите отличия на сурвакарските групи от Радомирско също ще могат да бъдат разгледани от посетителите по време на изложбата. На специални постери ще бъдат изложени информационни справки за дейността на всяка една от участващите групи.
Местната власт умолява гражданите, които желаят да посетят изложбата в ОИМ – Радомир, да носят лични предпазни средства и да спазват необходимата социална дистанция един от друг. Експозицията ще бъде на разположение на посетителите на музея до 5 февруари.

КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *