Сусамови кифлички със сирене

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • яйца – 3 бр.
  • прясно мляко – 250 мл
  • кисело мляко – 100 г (1 к.ч.)
  • сода – щипка
  • олио – 50 мл
  • суха мая – 1 пакетче на Йоткер
  • захар – 1 с.л.
  • сол – 1 ч.л.
  • брашно – до средно твърдо тесто
  • ПЛЪНКА
  • сирене – 300 – 350 г
  • ЗА НАМАЗВАНЕ
  • яйца – 1 бр.
  • прясно мляко – 2 ч.л.
  • олио – 1 ч.л.
  • сусам

* мерки и количества

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Ако нямате достатъчно свободно време, е хубаво да активирате маята, а ако имате, я добавете в пресятото брашно със солта. Когато са смесени сухите съставки, малко по-бавно втасва тестото.

Разбийте яйцата с млякото и останалите продукти, замесете средно меко тесто, като покривате и оставяте да втаса.

Кифличките може да оформите по два начина, вие изберете който за вас е по-лесен.

Единият е, като оформите малки топки и всяка разточите на малък триъгълник, а другият е, като разточите обла кора, разрежете на 6 или 8 и във всеки триъгълник сложите по малко натрошено сирене и навиете.

Готовите кифлички слагате в тави, застлани с хартия за печене, които оставяте покрити да втасват на топло.

Когато станат меки и пухкави на допир, ги намажете с разбитото яйце, мляко и олио.

Поръсете със сусам и сложете да се пекат в загрята фурна на 180 градуса.

Сусамовите кифлички със сирене са готови.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *