
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- яйца – 3 бр.
- прясно мляко – 250 мл
- кисело мляко – 100 г (1 к.ч.)
- сода – щипка
- олио – 50 мл
- суха мая – 1 пакетче на Йоткер
- захар – 1 с.л.
- сол – 1 ч.л.
- брашно – до средно твърдо тесто
- ПЛЪНКА
- сирене – 300 – 350 г
- ЗА НАМАЗВАНЕ
- яйца – 1 бр.
- прясно мляко – 2 ч.л.
- олио – 1 ч.л.
- сусам
* мерки и количества
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Ако нямате достатъчно свободно време, е хубаво да активирате маята, а ако имате, я добавете в пресятото брашно със солта. Когато са смесени сухите съставки, малко по-бавно втасва тестото.
Разбийте яйцата с млякото и останалите продукти, замесете средно меко тесто, като покривате и оставяте да втаса.
Кифличките може да оформите по два начина, вие изберете който за вас е по-лесен.
Единият е, като оформите малки топки и всяка разточите на малък триъгълник, а другият е, като разточите обла кора, разрежете на 6 или 8 и във всеки триъгълник сложите по малко натрошено сирене и навиете.
Готовите кифлички слагате в тави, застлани с хартия за печене, които оставяте покрити да втасват на топло.
Когато станат меки и пухкави на допир, ги намажете с разбитото яйце, мляко и олио.
Поръсете със сусам и сложете да се пекат в загрята фурна на 180 градуса.
Сусамовите кифлички със сирене са готови.