Счетоводителка в театъра спечели на томбола пано на откриването на Осмата изложба биенале “Ангелина и приятели”

Счетоводителката в благоевградския Драматичен театър Елена Братанова се оказа късметлийката сред публиката, дошла миналата вечер в залите на Регионалния исторически музей на откриването на Осмата изложба биенале “Ангелина и приятели”. Братанова се оказа печелившата от томбола, която организаторката на изложбата Ангелина Станчева, художник и преподавател в ЮЗУ, разигра, за да дари едно от паната си в експозицията с изображение на Жар птица. “Сънувах сън, затова паното не се продава, а го подарявам”, не пожела да влезе в подробности авторката.
Щастлив от неочаквания дар повече от съпругата си късметлийка бе Пламен Братанов, който също е художник, но не от участниците в изложбата.
“Мотото на тази изложба е “Аз уважавам света на другите и всеки има място под слънцето на тази земя”, напомни Ангелина Станчева при откриване на експозицията.
От първата изложба през 2004 г. досега са се включвали много автори не само от Благоевград и региона, но и от цялата страна, а за втори път участва и художничка от Сърбия. В тазгодишното издание на “Ангелина и приятели” мотото споделят 18 творци с над 50 творби, голямата част нови и непоказвани.
ДИМИТРИНА АСЕНОВА

 

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *