Събраха пари за лечението на 3-г. Никола, в четвъртък заминава за Германия

Събрани са 100 000 евро за лечението на едно от болните деца, за които в Перник се провежда дарителска акция. Никола, на 3 години от Брезник, заминава в четвъртък за Германия, където ще започне неговото лечение. Сумата вече е преведена на клиниката, а майката на болното дете  Цветелина Петкова изказа в групата за помощ  огромната си благодарност към хората, които дадоха шанс на Никола да живее.

Месец след рождения ден на Ники  родителите му научават за тежката му диагноза: обструктивна хидроцефалия и туморна формация в IV -ти вентрикул. След няколко оперативни интервенции на момчето е поставена клапна система за овладяване на хидроцефалията и премахната част от туморната формация. От направено хистологично изследване става ясно, че туморът е злокачествен -медулобластом, част от него попада в гръбначния стълб и отстраняването му е невъзможно.

Днес повече от всякога искам да благодаря за огромната помощ, която ми оказахте в борбата за живот на Никола!!! Сумата, която само преди дни ме шокира и чието събиране ми се струваше невъзможно, днес e реалност. Благодарение на всички вас, добри хора, бе събрана сумата, необходима за първи етап от лечението на Никола. Ние с него продължаваме напред по дългия път на лечение, което без вас не би било възможно!!! Сумата е преведена на болницата.В четвъртък е полетът ни и в петък ще може да започне лечението му. Благодаря на Господ че ви има!, пише майката.

Събирането на средства за лечението на  12-годишния Георги от Перник продължава. Каузата за спасяване на двете деца обедини хиляди граждани на пернишка област.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *