Съвети от експерти! Какво да правим при болки в гърба

Обичайните препоръки страдащите от болки в гърба да лежат и да приемат обезболяващи са погрешни в над 30% от случаите, заявиха британски експерти, цитирани от в. “Дейли мирър”. Масажите, упражненията и йога практиките са по-подходящи методи.

Учените от университета на Уоруик установиха, че много хора се подлагат не ненужни операции. “Трябва да преосмислим подхода си към болката в гърба”, каза ръководителят на проучването проф. Мартин Ъндърууд.

“Един от най-големите ми кошмари е, когато на пациентите са предписани обезболяващи или почивка в леглото и нищо друго. В повечето случаи те имат нужда нежно да раздвижат гръбначния си стълб”, добави физиотерапевтът Андж Периясами.

Когато болката в гърба не е резултат от конкретно нараняване, тя обикновено е причинена от траен проблем с междупрешленните връзки или дискове, пише Дарик. Често се появява мускулна болка. Според физиотерапевта, при повечето хора проблемът идва от простите всекидневни дейности, като прегърбване, докато се взираме в смартфона си или гледаме телевизия, или носенето на тежки чанти на рамо.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *