Съветникът д-р К. Кирилов: Единственият шанс да спасим общинската болница в Дупница е да стане филиал на благоевградската или кюстендилската

Председателят на Здравната комисия към Общински съвет в Дупница, бившият зам. шеф на общинската болница д-р Кирил Кирилов, заяви вчера, че „единственият вариант да се спаси общинската болница от фалит е тя да стане филиал на благоевградската или кюстендилската болница“.

Комисията, която беше избрана на заседание на ОбС да извърши проверка в общинската болница, все още няма готовност да даде становище какво да се предприеме за в бъдеще за здравното заведение то да излезе от финансовия колапс, поради факта, че трудно се събират всички, за да решат какво становище да представят пред общинските съветници.

„Все още нямаме официално становище на комисията, но се обединихме около идеята хирургичният блок да се премести в бившата Транспортна болница, тъй като в момента общинската се помещава в две сгради, които са далеч една от друга. Болницата да бъде на едно място, но ще са необходими много средства за дострояване на още едно крило в бившата Транспортна болница, за да се преместят всички отделения от бившата Военна болница. От видяното в документацията се разбира, че може да се съкрати част от немедицинския персонал, за да се освободят средства за заплатите на останалите. От 1 януари минималната работна заплата се увеличава от 460 на 510 лв., което ще тежи на бюджета с още 15 000 лв. месечно. Има някаква лека финансова стабилизация на болницата, но това не решава проблема“, заяви Димитър Крекманов, член на комисията от групата на ГЕРБ в ОбС.

В комисията участва и шефът на Здравната комисия към ОбС, общинският съветник от ЕНП и бивш зам. шеф на болницата д-р Кирил Кирилов, който вижда бъдещето на общинската болница по следния начин:“Моето мнение е общинската болница в Дупница да стане филиал на благоевградската или кюстендилската. По този начин може да просъществува, иначе ще фалира, въпреки че има 1% печалба от началото на годината. Тази печалба е нищо в сравнение на задлъжнялостта на здравното заведение“, заяви д-р К. Кирилов.

В петък на заседание на ОбС ще бъде избран прокурист на болницата. Кандидати за поста са трима души. Неодобреният на последната сесия Александър Иванов и две дами, имената на които се пазят в пълна тайна и са обвити в мистериозност. Председателят на ОбС Емил Гущеров вдигна леко завесата и заяви, че не са от Дупница.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *