Съветникът на евродепутата Р. Кънев прави в село Горна Брезница най-голямата къща за гости в страната с 40 легла, минерален басейн и собствен апартамент под покрива

Съветникът на евродепутата от ДСБ Радан Кънев – Анатолий Замфиров, който през 2013 г. оглави Гражданския съвет на Реформаторския блок, започва да строи в кресненското село Горна Брезница най-голямата в страната къща за гости, която ще може да поема едновременно 40 почиващи.

Фирмата на Замфиров „Галба“ ООД, която преди 2013 г. купи за 130 000 лв. затвореното селско училище и първоначално смяташе да прави в него старчески дом, сега е насочила към станалото напоследък доста модерно място за отдих, тип „къща за гости“, в чието финансиране държавата хвърли милиони.

Върху терена, който е с площ 7650 кв.м, Замфиров възнамерява да стегне строената през 1949 г. нефункционираща двуетажна сграда, чиято разгърната площ е 1165 кв.м, и да я превърне в луксозно място за отдих, тип тиймбилдинг център. Сградата вече има разрешение от 28.09.2018 г. за старчески дом, затова е необходимо само преотреждането на бъдещата й дейност, за да започнат ремонтите.

В двора на къщата за гости ще има басейн от 450 куб. м, 2 топила, игрище за волейбол и няколко къта за барбекю, места за плажуване, детска площадка, паркинг за 5 АТВ-та и за 6 мотора, които ще се дават под наем, както и 15 паркоместа. Планиран е и външен сезонен бар с камина. Басейнът ще се ползва целогодишно – ще се пълни с минерална вода от селския каптаж, за която фирмата има разрешение от Басейнова дирекция, липсва й само такова за изграждане на водопровод. Температурата на водата ще се поддържа до 34 градуса.

В единия край на двора са предвидени 2190 кв. м, които ще се обособят като място за къмпингуване.

В сградата на първи етаж ще има помещения за общо ползване, на втория са стаите за 40-те гостите, а в подпокривното пространство ще е апартаментът на собственика, общо помещение за отдих и компютърни занимания.

Рецепционен бар в къщата ще посреща гостите с уелкъм дринк, затова ще е оборудван с хладилници, отдолу ще е фитнес центърът. Плановете на собственика са да има и по-луксозни стаи – като апартамент със самостоятелен вход от двора и една от 6-те стаи за гости, към която ще има огромен панорамен чардак.

До момента в сградата само е подменен покривът.

Това не е първата инвестиция в Югозапада на Замфиров, който иначе е ветеринар, съсобственик на Централна ветеринарна клиника в София и наверига магазини и лечебници в цялата страна. Наскоро той започна да прави къща за гости, хотел, ресторант и рекреационен център в разложкото с. Баня, за където е планирал 10 малки лечебни басейна тип топила и 4 плувни басейна.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Радан Кънев

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *