HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Съветникът от ГЕРБ Кр. Роячки с акт, че шофира пиян, той твърди: Не бях в колата!

Благоевградският общински съветник от групата на ГЕРБ Красимир Роячки е с акт за шофиране в нетрезво състояние. Той бил спрян за проверка от полицейски патрул при паркинга на „Аско Деница“ в кв. „Грамада” посред нощ, но отказал тест с дрегер и да даде кръвна проба за алкохол. Ако нарушението му се докаже, го грозят глоба от 2000 лв. и лишаване от шофьорска книжка за 2 години. Любопитното е, че инцидентът не е отразен в полицейския бюлетин.

„Вярно е, че имам акт, но го обжалвам и съм сигурен, че ще падне в съда, тъй като дори не бях на волана, а стоях до колата си“, заяви съветникът Кр. Роячки и разказа:

„Беше около 2.30-3.00 часа през нощта. В заведението в бившия комплекс „Аско Деница“ празнувахме кръщене на близки. Явно са ме дебнали, защото, когато отидох до колата на паркинга на „Аско Деница“, ми поискаха документите. Аз бях отвън, дори не бях в мерцедеса. Моя е грешката, че им дадох талона, трябваше само да покажа личната си карта. Поискаха алкохолна проба и отказах, защото не бях в автомобила си. Дори не съм го мърдал от паркинга, тъй като живея на 10 метра и имам свидетели, които да потвърдят това в съда“, заяви съветникът от групата на ГЕРБ и уточни, че в акта изрично е записан паркингът като мястото на проверката.

В съда явно ще е думата на общинския съветник срещу думата на полицаите. Твърденията на Кр. Роячки са много любопитни, тъй като няма обяснение защо полицаи ще поискат проба за алкохол от водач, ако той не е заловен зад волана!

„От вас разбирам, нямам никаква информация по случая и затова не мога да го коментирам“, каза председателят на групата на ГЕРБ в Общинския съвет Йордан Миленков. Той обясни още, че не знае какви са фактите, но идната седмица групата ще се събира и въпросът ще бъде коментиран. „Ще излезем със становище. Ние сме обществени личности и трябва да носим отговорност за действията си“, каза Й. Миленков.

Както „Струма“ писа, по сигнал на читатели неотдавна съветникът от ГЕРБ пак изпадна в скандална ситуация, след като се разбра, че съпругата му Ивана ползва старата му карта на общински съветник в предишния мандат, за да паркира безплатно колата си близо до местоработата си в центъра на Благоевград. Тогава Роячки обясни, че е объркал талоните и че той е шофирал колата й, тъй като неговата била на ремонт.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *