HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Съветникът от Дупница Г. Пехливански: ГЕРБ и БСП да дадат 1 000 000 лв. от субсидиите си, тогава и с 300 000 лв. кредит ще спасим общинската болница

Шестнадесет общински съветници са поискали на 13 април да се проведе извънредна сесия на ОбС – Дупница с две точки – гласуване на предложението доц. Димитър Недин да стане вр.и.д. управител на общинската болница и разглеждане искането бобовдолското Големо село да стане част от община Дупница. Искането е от съветници от БСП, ГЕРБ, ОДБ и „Народен съюз”.

Сред общинските съветници, поискали свикването на извънредна сесия, е и Георги Пехливански от БСП. Той разкри пред репортер на вестник “Струма” идеята си за спасението на общинската болница от фалит, която ще изложи на предстоящото заседание.

„Ако в Общинския съвет се забавим да гласуваме кметът М. Чимев да стане съкредитоискател с общинската болница, тя ще хлопне кепенци. Идеята ми е двете големи политически партии ГЕРБ и БСП да дадат част от партийните си субсидии за общинската болница. ГЕРБ да дари 700 000 лв. като по-голяма политическа партия, а БСП – 300 000 лв. По време на предизборната кампания двамата депутати от Дупница обещаваха какво ли не, но никой не се ангажира да направи нещо за общинската болница.

Може да звучи по комунистически, но общинската болница обслужва три общини – Дупница, Бобов дол и Сапарева баня. На територията и на трите общини има големи предприятия, които могат да заделят по някой лев за болницата. В тези предприятия работят хора, които се лекуват и в общинската болница. Ако частната болница изпадне в такова финансово състояние, ще лобирам и за нея.

Ако се дарят средства, след това Общинският съвет може да гласува кредит на болницата от 300 000 лв. вместо 1 000 000 лв. и да се оказва по-голям контрол на управителя.

Гласувахме „за“ Росен Тимчев да е управител на болницата, сега ни викат в прокуратурата да даваме показания кой е гласувал за него, тъй като се оказа, че по негово време болницата е натрупала още дългове от 426 000 лв.”, заяви Г. Пехливански.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *