Съветникът Явор Аргиров кандидат да купи общински имот до санаториума в Сандански, прокурорският брат Н. Невенчин окрупнява парцела си до перлата парк-хотел „Пирин”

Слагат на тезгяха за продан два имота в санданското село Левуново и изключително атрактивен имот в Сандански, на метри от сградата на Специализираната болница за рехабилитация. Единодушно съветниците в минипарламента гласуваха за трети пореден път да се пусне за продажба училищната сграда в с. Левуново, като цената й е два пъти по-ниска от тази на предишните търгове. Началната тръжна цена, от която ще започне наддаването, е в размер на 50 000 лева, а имотът се състои от сграда на три етажа и 5 декара площ. Предишната цена бе в размер на 150 000 лева. Другият имот в с. Левуново е закритата фурна, за която търгът стартира от 15 000 лева за общ терен от е 1.5 дка.

За общинския имот в района на санаториума в Сандански предстои изготвяне на пазарна цена. Имотът е с площ от 899 кв.м. Съветникът Явор Аргиров не участва в гласуването, като мотивира това си решение с думите: „Отказвам се от гласуване, това да бъде записано в протокола, тъй като ще участвам в търга. Очаквам с този имот в общината да влязат поне 100 000 лева”, и в шеговит стил каза, че той ще посочи в офертното си предложение цифрата от 200 000 лева.

Имотът е ценен, тъй като е в парковата зона на Сандански, в лявата част на Северната дъга. Там е идеално място за строеж на къщи за гости или хотел, така че цената със сигурност ще скочи.  

Парламентаристите дадоха зелена светлина на искането на Николай Невенчин, брат на прокурора Иван Невенчин, да придобие право на строеж на имот публична общинска собственост, който със свое решение местните законотворци ще трябва да променят в частна общинска собственост, за да може да бъде продаден на фамилия Невенчини, които вече са изкупили 5 имота. Те се намират на метри от перлата на Пиринско, петзвездния парк- хотел “Пирин” в Сандански.

Предстои да бъде продадено право на строеж на 2-ма санданчани в кв. „Изгрев” и кв. „Крайречен”.

За втори път в рамките на една година ще се избира нов директор на общинско дружество “Стройкомтранс” с допуснат един кандидат. Това е временно изпълняващият длъжността Спаска Дамбова. На първия конкурс не бе избран нов управител, след като единственият кандидат Павел Ерменков получи 14 гласа, а за да бъде избран, е небходимо за избора му да гласуват 15 съветници от общо 29 в местния парламент.

ВАНЯ МАНЧЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *