Съветникът Я. Аргиров напусна Председателския съвет в Сандански след признание на Н. Шаламандов, че съпругата му е с Ковид-19, двамата зам. кметове също заразени

Общинският съветник от Сандански Явор Аргиров напусна вчера заседанието на Председателския съвет към местния ОбС, след като стана известно, че съпругата на председателя Николай Шаламандов е с Ковид-19. Шаламандов потвърди пред колегите си, че си е направил тест и очаква резултатите от него, при което Аргиров сметна за по-безопасно да напусне заседанието.

Вчера стана известно, че под карантина с положителен тест са и двамата зам. кметове в общината – Людмила Зойкова и Благой Дончев.

Последното редовно заседание на ОбС – Сандански за 2020 г. се очертава да е с рекорден брой върнати решения – 6. Те касаят изготвяне на пазарни оценки на земя общинска собственост, върху която са построени гараж и автосервиз, оценка на парцел на ул. “Синаница” и оценка на 1/3 идеална част от имот на ул. “Пирин”. Върнато е решението за оценката на земята, върху която е построена сградата на бившето “Почивно дело”, чиято цена е 130 000 лева.

Последното за тази  година заседание според утвърдения дневен ред ще започне с питания – очаква се отговор да получат на свои въпроси съветниците от “Ред, законност и справедливост” от управителя на общинско дружество УВЕКС инж. Крум Аргиров за това как без приет бизнес план на дружеството за 2017-2021 г. от КЕВР той е получавал възнаграждение в размер на 30 процента от работната заплата /през 2017 г. това са 4530 лева, през 2018 г. – 7770 лева, през 2019 г. – 8058 лева/.

РЗС иска отговор и на въпроса колко са дългосрочните договори за услуги, стоки и други, сключени за повече от една година от сегашния управител, след като договорът му за управление изтича през месец май 2021 г.

Съветниците настояват и за справка относно ползвания платен годишен отпуск от Аргиров за периода 2018-2020 г., както и за командировъчните на управителя със сумите, точните дати и поводите за пътувания в страната и чужбина. Отделно се настоява и за справка за служебните лица, получавали парични премии или допълнително материално стимулиране от 2017 до 2019 г., и сумите, върху които са се разписвали, колко броя леки и лекотоварни МПС притежава дружеството, от кого се управляват, осъществявани ли са ремонтни работи и от коя фирма, дали багерите и камионите, собственост на дружеството, са извършвали услуги на частни лица и фирми, и какви пари са постъпили в дружеството за тази услуга.

РЗС иска и отговор каква е счетоводната касова наличност на УВЕКС към дата 30 ноември 2020 г.

На предстоящата сесия ще се обсъжда и предложението на кмета Атанас Стоянов за предоставяне на автомобилите от община Сандански на общинско дружество “Стройкомтранс”.

Очаква се сериозен дебат да стане по време на обсъждане на анекса към договора на общината и Българския футболен съюз за стопанисване на спортната база – градския стадион и тренировъчното игрище. Освен това ще се определят нови цени за наем на градския стадион и изкуственото игрище.

ЛИДИЯ МАНЕВА 

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *