HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Съветник на Радан Кънев с верига ветеринарни клиники влиза в туризма в Пиринско, прави в Баня хотел и рекреационен център с 4 басейна

Членът на единствения в страната Граждански съвет, създаден през 2013 г. да диктува партийната политика на Реформаторския блок и в частност на Радан Кънев – д-р Анатолий Альошев Замфиров, който е и основател на Централната ветеринарна клиника в столицата и има верига магазини и лечебници „Екзотичен свят“, влиза в туристическия бранш от Пиринско.

За старта на новия си бизнес младият ветеринар е избрал разложкото с. Баня, където прави къща за гости, хотел, ресторант и рекреационен център. Възложител е фирма „Галба“ ООД, занимаваща се главно с ветеринарномедицинска дейност. Нейни собственици са 4-ма млади ветеринари – 45-годишният Замфиров, който е най-възрастен сред съдружниците, популярната с нестандартните си домашни любимци /няколко змии/ Аглика Гюдорова, любителят на екстремни спортове Ранко Георгиев и Яница Денчева. На практика фирмата обаче е на Замфиров, защото той участва в капитала с впечатляващите за възрастта си 1 972 550 лв., а останалите 3-ма негови колеги имат участие с по едва 1250 лв. По-голямата част от сумата, депозирана от ветеринаря-политик, всъщност представлява апортна вноска, състояща се от парцел до Софийския зоопарк и магазин в Търговско-административния комплекс „Силвер-Център Люлин“.
Инвестиционните интереси на ветеринарното каре в разложкото село са тясно свързани с минералната вода Гулийна баня, заради която селцето се превърна в СПА център на Разложка община. По плановете на Замфиров и колегите му за бъдещите им клиенти ще са необходими 10 лечебни басейна тип „топила“, по 20 кубически метра всеки, и 4 плувни басейна, поради което им трябват 73 731,2 кубични метра минерална вода годишно, или 2,34 литра в секунда денонощен дебит за период от 365 дни в годината. Разрешително за ползване на водата трябва да се вземе от община Разлог, тъй като през 2015 г. Министерството на околната среда и водите й предостави безвъзмездно за управление и ползване находището за срок от 25 г. Ако „Галба“ получи разрешение за включване на тръбите от находището, тя ще изчерпа близо половината от наличния в момента свободен воден ресурс, който е 5,27 л/сек. Причината е, че освен общината от минералната вода на Гулийна баня се зареждат още „Айвио“ ЕООД и „Регнум“ ООД, които имат хотели в селото.
ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *