Съветниците в Банско гласуваха 10% увеличение на кметските заплати, утвърдиха Р. Малчова за шеф на „Общински паркинги”

Десетпроцентно увеличение на кметските заплати гласува Общинският съвет в Банско на провелата се вчера сесия. С приетата корекция на трудовите възнаграждения, считано от 1 януари, кметът на Добринище Петър Галчев ще получава 1333 лева заплата, а тази на колегата му – кмета на село Филипово Феим Моллов, става 1001 лева.

Увеличение бе гласувано и за кмета на Банско Иван Кадев. Местните парламентаристи дадоха единодушно съгласие неговата заплата да стане 2500 лева, което е било предложено на заседанието на Комисията по бюджет и финанси. Размерът й е с 32 лева повече от първоначалното входирано предложение от 2468 лева, което е 10% увеличение.

На сесията официално бе обявен и новият управител на „Общински паркинги Банско“ – Райна Малчова, която бе избрана след проведен конкурс, на който бе единствен кандидат. Общинският съвет гласува да й бъде възложено управлението на общинското предприятие за срок от три години и определи  трудово възнаграждение в размер на 1250 лева. Общинският съвет  упълномощи кмета Иван Кадев за подпише договора за управление. 

Гласувано бе и сътрудничество между община Банско и Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”, като бе дадено съгласие за  подписване на  рамково споразумение за съвместна дейност. Кметът Иван Кадев поясни, че се предвижда такива споразумения да бъдат подписани и с други университети в страната. Идеята е за създаване на  сдружения  заедно с училищата на територията на общината, както и на изследователски център в областта на екологията, туризма и други, което ще  създаде среда за развитие на научния потенциал на учениците. Предвижда се това да стане поетапно съвместно с Гимназията по туризъм, като за целта ще се използва  базата на училището.

По време на сесията бе приета и Годишната програма за управление и разпореждане с имотите общинска собственост, дадено бе и съгласие за отдаване под наем на някои имоти, залегнали  в нея.

ЯНА ЙОРДАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *