Съветниците в Банско освободиха и от отговорност бившия управител на „Общински паркинги” Н. Лечов

Почти година след решението на ОбС – Банско за освобождаване от длъжност на бившия управител на „Общински паркинги“ – Банско Николай Лечов, вчера на свое заседание ОбС го освободи и от отговорност. Той продължи да носи такава до излизане на резултатите от назначения одит на дружеството за периода 01.01.2016-31.12.2019 година, който не показва злоупотреби от страна на бившия управител.

Припомняме, че Николай Лечов се оттегли миналата година заради навършване на пенсионна възраст. Заявлението му за освобождаване бе гласувано от ОбС през месец май, а на негово място като временно изпълняващ длъжността бе назначена  Райна Малчова, която вече официално е управител след спечелен конкурс. Тогава бе назначен и одит на дружеството за периода на управление на Лечов.

На вчерашната сесия бяха актуализирани и цените за таксиметров превоз в Банско, като председателят Димитър Русков поясни, че новите цени са под приетите миналата година. Прието бе през 2021 година минималните цени на километър пробег дневна тарифа да бъде 1,5 лв. и нощна – 2 лв. Приета бе още първоначална такса за дневна тарифа 3 лв., нощна 4 лв., както и цена за минута престой от 75 стотинки и цена за повикване 50 ст. Малко по-високи са приетите максимални цени за километър пробег и те са: дневна тарифа 2.5 лв., нощна 3 лв., първоначална такса – дневна 5 лв. и нощна 6 лв. Цената за престой и повикване се уеднаквява и става  1 лев.

На сесията бяха гласувани още статутите на училищата и детските градини от общината, които да бъдат предложени за включване в Националния списък на средищни училища. Бе дадено съгласие  за запазване статута на средищни на Основно училище „Св.св. Кирил и Методий“ в село Места, на местната Детска градина „Слънце”. Като единствено достъпни за образование на децата от Местенски район за учебната 2021/2022 година, общинските съветници гласуваха двете заведения да бъдат предложени за включване и в Списъка на защитените детски градини и защитените училища на Република България.

На сесията бе приет и Годишен план на дейностите за подкрепа на личностно развитие на децата и учениците на територията на община Банско за 2021 г., одобрена бе и Общинската програма за закрила на детето за 2021 г.

Общинските съветници разгледаха и приеха годишните отчети за дейността и финансовото състояние за 2020 г. на читалищата на територията на община Банско.

ЯНА ЙОРДАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *