Съветниците в Дупница решиха: Заради епидемиологичната обстановка сесията на ОбС да е неприсъствена

На извънредно заседание с дневен ред само от една точка съветниците в Дупница гласуваха промени в правилника за работа на ОбС. Целта им е да се даде възможност на съветниците да вземат решения както на място, различно от залата на ОбС, така и по начин, различен от присъствената форма предвид усложнената епидемиологична обстановка.

25 от общинските съветници са гласували „за“, един е гласувал „против“ – Първан Дангов. Това съобщи зам. председателят Йонко Гергов, който води заседанието поради отсъствието на Костадин Костадинов, който пък е под карантина.

Така заседания вече ще могат да се провеждат от разстояние при спазване на условията за кворум и лично гласуване, като се осигурява пряко и виртуално участие чрез видеоконференция, чрез технически средства за комуникационна връзка за едновременно предаване и приемане на образ и звук между общинските съветници, намиращи се на различни места.

За следващата сесия, която ще бъде неприсъствена и ще се проведе на 27 ноември, към дневния ред от отмененото заседание на 30 октомври ще бъдат добавени още три докладни записки, обясни зам. председателят на ОбС Йонко Гергов – предоставяне на още едно помещение на РЗОК в сградата на старата поликлиника, прекратяване на конкурсната процедура за избор на управител на общинската болница и обявяване на нова, както и стартиране на процедурата по избор на съдебни заседатели.

Йонко Гергов обясни, че всеки от съветниците ще получи на електронната си поща докладните и бланка, в която да отрази гласа си, както и мотивите. След това те ще бъдат вписани в протокола от заседанието. Съветниците ще трябва да занесат бланките си в деловодството на ОбС на 27 ноември във времето от 10 до 16 часа.

ИВАН ИВАНОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *