Съветниците в Кюстендил се събират присъствено след Коледа, за да определят размера на такса смет и цените за такситата

Последна присъствена сесия за годината насрочи председателят на ОбС в Кюстенил Михаела Крумова на 29 декември в голямата зала на читалище „Братство”. В дневния ред са включени докладни за определяне размера на такса за битови отпадъци за 2021 година. Ще бъдат определени  минималните и максимални цени за таксиметров превоз на пътници на километър пробег и на броя таксиметрови автомобили,  които да работят на територията на общината през 2021 г. Местният парламент ще утвърди окончателната план-сметка за разходите за чистота за 2020 г.

Ще определят и кандидатите за съдебни заседатели за Кюстендилски районен съд, мандат 2021-2025 г. Предстои гласуване и на Наредба за изменение и допълнение на Наредба за прием на ученици в първи клас в училищата на територията на общината. Съветниците трябва да приемат Окончателен доклад на интегриран план за градско възстановяване и развитие на град Кюстендил,  както и да утвърдят ред за провеждане на публично обсъждане на проекта за бюджет на община Кюстендил. Ще се решава за отпадането на задължението за заплащане на наемна цена от страна на наематели на общински имоти по действащи наемни правоотношения с кмета на община Кюстендил и на ползватели на общински нежилищни имоти, плащащи наем, за периода на обявените временни противоепидемични мерки.

На предстоящата сесия ще се гласува продажба на имот – частна общинска собственост по реда на Закона за приватизация и следприватизационен контрол на общинско жилище на главната ул. „Цар Освободител“.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *