Съветниците в Радомир отмениха високите данъци за колите, вече платилите ще ги компенсират догодина

Общинските съветници в Радомир на извънредно заседание отмениха Наредбата за местни данъци и такси след повече от час дебати. Дневният ред бе само от две точки, като Общинският съвет трябваше да вземе решение по докладна записка на кмета Пламен Алексиев за изменение на Наредбата за определяне на местните данъци и такси. Корекциите касаят минималните размери на данъците и коригиращите коефициенти на годишния размер на данъка за моторни превозни средства. С приетата в началото на годината наредба драстично скочиха данъците за МПС, което предизвика недоволство сред данъкоплатците.

Общинският съветник от БСП Красимир Борисов изказа становище, че е незаконно промяна на наредбата, която се приема най-късно до 31 януари на текущата година. Срещу приетата тогава наредба са гласували съветниците от опозицията, но е приета с гласовете на управляващите и подкрепящите ги.

След продължително търсене на изход от създалата се ситуация по предложение на общинския съветник Владимир Тренев е прието решение, с което се отменя приетата през януари наредба. Така данъкоплатците от Радомир тази година ще плащат местни данъци и такси по наредбата от 2018 година. На вече платилите високия налог собственици на автомобили следващата година сумата, надвишаваща по наредбата от 2018 г., ще бъде приспадната.

Общинските съветници дадоха съгласие и за издаване запис на заповед от община Радомир без протест и разноски в полза на МТСП в качеството му на управляващ орган  на ОП „Развитие на човешките ресурси“ за сумата от 75 691,16 лв. за обезпечаване на авансовото плащане, както и издаване на запис на заповед от общината в полза на Изпълнителна агенция  ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“ за сумата от 77 992,30 лв.  за обезпечаване на авансово плащане.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *