Съветниците в Разлог решиха: 55 000 лв., предвидени за подмяна на уличното осветление, отиват за ремонт на детските градини

Допълнително още 24 хил. лв. към отпуснатите вече 16 хил. лв. за ремонта на детска градина №4 в Разлог, филиал „Ален мак“, одобриха общинските съветници в Разлог /на снимките/ на провелата се вчера общинска сесия. За да бъде  осигурено финансиране, съветниците гласуваха промяна на списъка с капиталовите разходи и пренасочване на предвидените за подмяна на уличното осветление на град Разлог средства, които са в размер на 55 хил. лв. Те ще бъдат изразходвани изцяло за нуждите на детските заведения, като 24 хил. лв. ще отидат за цялостен ремонт на парната инсталация на ДГ „Ален мак“, а останалите 31 хил. лв. ще отидат за текущи ремонти на филиалите на ДГ„Радост“.

Отпускането на допълнителни средства за ДГ „Ален мак“ се наложи, след като при стартиралите дейности по подмяна на котела това лято се оказа, че цялата парна инсталация е за смяна и са необходими допълнително средства. Подмяната на инсталацията трябваше да бъде предвидена в бюджета за 2018 година, но поради създалата се ситуация на неотложност  тя  бе извършена тази година.

Съветниците приеха още и годишния отчет за изпълнението на бюджета на община Разлог за 2016 година и получиха информация за изпълнение на бюджета на община Разлог за първото полугодие на 2017 година.

ЯНА ЙОРДАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *