Съветниците К. Костадинов и д-р Пл. Соколов „разпънаха на кръст” прокуриста на общинската болница с въпроси: Как успява да лекува пациентите с лекарства по 4 лв. и осигурява храна за 70 лв. на ден за всички болни…о

Прокуристът на общинската болница в Дупница Мария Иванова беше „разпъната на кръст” с въпроси на заседанието на ОбС – Дупница вчера, след като отчете 200 000 лв. изплатени стари задължения и обяви, че болницата вече се самоиздържа.

Общинският съветник от ОДБ-ЕНП Костадин Костадинов, който е финансов директор на частната болница, с ирония обяви, че от отчета на прокуриста М. Иванова ще напише дисертация на тема “Как се управлява затънала болница”. Костадинов заяви, че на база на данните, подадени от М. Иванова, е изчислил, че един храноден на всички лежащо болни в болницата струва едва 70 лв.

“Г-жо Иванова, като гледате моята физика, тези 70 лв. аз сам бих ги изял за един ден. С какво храните пациентите в болницата?”, попита К. Костадинов.

Прокуристът заяви: “В болницата се лекуват хора с различни заболявания, които се хранят диетично. Не можем да си позволим пържоли всеки ден. Храненето е съобразено с диетата на пациентите. Водихме преговори с “Ученически столове” да доставят храна за пациентите ни, но предлаганите цени са три пъти по-високи от тези, които можем да си позволим. Търсим алтернатива”.

На въпроса на К. Костадинов как лекуват болните с лекарства за по 4 лв. на ден за пациент М. Иванова отговори: „Благодарение на контактите ми с фирмите успявам да намеря лекарства на цена, много по-ниска от предлаганата на пазара. Лечението ни е адекватно”.

Независимият общински съветник д-р Пламен Соколов попита прокуриста М. Иванова: “Какви заплати получават медицинският директор на болницата д-р Йордан Никулчин и ексуправителят доц. Д. Недин и защо бельото на болницата се пере в Стара Загора, а не в Санатроиума в Сапарева баня например?”.

„В Стара Загора перат бельото за по 1 лв. на кг, като превозът е за сметка на фирмата. На други места в района на Дупница ни искат по 1,60 на кг. Д-р Й. Никулчин получава месечно около 1600 лв. заплата като зам. директор и хирург, заплатата на доц. Д Недин е около 2100 лв. Ще ви кажа, че има завеждащи отделения, които получават повече пари от тях, въпреки че е фирмена тайна”, заключи М. Иванова.

Д-р Пл. Соколов я атакува, че е човек на ГЕРБ в Дупница и по-скоро на председателя на ОбС Емил Гущеров, тъй като била засичана в офиса на ГЕРБ. “В такъв случай ГЕРБ трябва да се гордее, че съм техен човек”, категорична бе М. Иванова.

В крайна сметка отчетът за финансовото състояние на общинската болница беше приет.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

 

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *