Съветниците от БСП скочиха срещу онлайн заседанията на ОбС – Дупница

Общинските съветници от БСП в Дупница се обявиха против провеждането на неприсъствена сесия, въпреки че само д-р Първан Дангов не гласува това решение на ОбС на предишно заседание. Според социалистите няма да има прозрачност при такъв режим на провеждане на заседанията.

На пресконференция, свикана от столетницата, лидерът на БСП Станислав Павлов заяви: “Гласувахме против две от докладните, предложени за разглеждане на днешната сесия. Те са свързани с актуализация на обектите за капиталови разходи и актулизиране на средносрочната бюджетна прогноза за периода 2020-2023 г. Липсват ключови прогнози за инвестиционния климат например. В резултат на липса на стратегически намерения община Дупница изостава спрямо съседните й общини. Намираме предложението за формално, без да е съобразено с очакванията на гражданите за развитието на общината. Няма визия за здравеопазването и опазването на околната среда, което най-много касае гражданите в момента на криза”, заяви Павлов.

Д-р Първан Дангов добави: “С неприсъствените заседания на ОбС се създава усещането у хората, че нещо се краде, че няма прозрачност. Нарушен е принципът на демокрацията. До 1989 г. Градският комитет на БКП е взимал решения само с дебати лице в лице. Дали са правилни тези решения, или не, историята ще покаже. Тогава е имало демокрация”, заяви Дангов и продължи: “Направи ми впечатление, че са заделени 600 000 лв. от капиталови разходи за откриване на минералната вода в Бистрица, а има ли сондаж и колко струва? Ако няма, къде са парите?”, пита Дангов.

Социалистите ще излязат с предложение сесиите да се провеждат присъствено. Неприсъственото заседание на ОбС – Дупница продължи вчера от 10 до 16 ч. Резултатите от гласуването ще са ясни днес.

ЙОРДАНКА ПОПОВА 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *