STRUMA.BG с подробности за позицията на съветниците от ПП „Глас народен“, признали, че 2 от недействителните бюлетини за ОбС шеф са техни

Двамата общински съветници от ПП „Глас народен“ в ОбС на Благоевград Ясен Неделчев и Теодор Велчев вчера в нарочна декларация, изпратена до „Струма“, си признаха, че 2 от недействителните бюлетини за избор на председател на съвета са техните, но не приемат коментара на Р. Томов, че са хора без мнение.

„Изборът на председател на ОбС е важен, но ние се интересуваме не от името му, а от политиките, които ще следва. На първата сесия имаше предложени имена, но не бе казано как ще се работи през предстоящия мандат. За нас, а и за жителите на Благоевград е важно какво предстои да се случи в общината в предстоящия мандат 2019-2023 г. Затова имаше и празни бюлетини, г-н кмете. Празната бюлетина също означава позиция. И смеем да твърдим, ние имаме мнение и смятаме да го отстояваме през целия мандат. Целта ни е не да си търсим кусури един на друг, а да търсим правилното и справедливото решение – в полза на нашия град. Основата, върху която трябва да градим, са конкретните цели и програми за управление на общината. Искаме работещ Общински съвет, който да работи с кмета, но не и да е негова функция“, се казва в декларацията.

Неделчев и Велчев подсказват на колегите си и темите, по които са готови да преговарят: провеждане на допитвания до жителите на община Благоевград по значими теми, поставяне изказванията на жители на общината на първо място в дневния ред на сесиите на ОбС, а не на финала на заседанията, както и увеличаване на времето за изказване от 3 на 5 минути. Те настояват и за създаване на Икономически съвет към ОбС с участието на 3-ма национални или европейски лидери в частния сектор и представители на 4 търговски палати – от Германия, Швейцария, Франция и САЩ, както и създаване в общината на нова дирекция „Привличане на инвеститори”.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *