Съветници от „Глас народен“ в Петрич заровиха политическата томахавка, дариха си заплатите на опонентка от БСП за болния й съпруг

Тримата общински съветници от „Глас народен“ в Петрич Никола Попов, Ангел Танев и Йордан Каракашев вчера дариха съветническите си заплати от по 430 лв. на колежката им от БСП Йорданка Атанасова. Въпреки политическите престрелки с нея по време на предизборната кампания тримата реагираха по човешки на болестта на съпруга й Костадин и без излишен шум направиха на нейно име превод на възнагражденията, които получиха за участието си в сесията и заседанията на комисиите през декември миналата година. Ноемврийските им възнаграждения от ОбС пък заминаха по сметката на съгражданката им Петранка Маркилова, чиято къща в края на миналата година изгоря.

„Това не е пиар, а помощ за хора, които имат по-голяма нужда от нас”, коментираха съветниците и не скриха надеждата си, че може би и други техни колеги в ОбС – Петрич ще подкрепят семейството на Йорданка Атанасова. Съпругът й, когото всички в Петрич наричат Коцето, страда от ангиоимунобластичен Т-клетъчен лимфом в 4-ти стадий. Вече е минал през един цикъл химиотерапия и трансплантация на стволови клетки от брат му, но му предстоят още прегледи, имунотерапия и наблюдения в Германия, които изискват огромен финансов ресурс.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *