Топ теми

Съветници от 3 политически сили се обединяват в група в ОбС – Благоевград, целта е да излъчат зам. председател

Общински съветници от 3 политически партии ще се обединят в група в ОбС – Благоевград и най-вероятно решението им ще бъде огласено на сесията на 29 ноември. Това са Кирил Ваклинов и Павлин Янкулски от ПП АБВ (Алтернатива за българско възраждане), Ясен Неделчев и Теодор Велчев от ПП „Глас народен“ и Георги Иванов от Съюза на свободните демократи. Трите политически сили се подредиха в края на многоцветния ОбС, където влязоха 13 партии и местни коалиции поради малкото съветници, които вкараха, но обединени в група, те ще достигнат по брой колегите си от Местна коалиция ЕНП (ЕНП-СДС-БДО) и „БСП за България”.

Целта на новосформираната група е да прокарва по-лесно решения, касаещи доброто на благоевградчани. Междувременно регистрацията й в ОбС, който още не си е избрал председател, ще им позволи да излъчат свой заместник-председател. В миналия мандат председателят Радослав Тасков разполагаше с максималния брой от 4-ма заместник-председатели, фиксиран в Правилника за организацията и дейността на Общински съвет – Благоевград.

До вчера името на първата група в ОбС, мандат 2019-2023 г., още не беше уточнено, но най-вероятно в него ще присъства „Благоевград“.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *