СЪВРЕМЕННИ ТЕНДЕНЦИИ! Седмо СУ в Благоевград с клип по песен на Джъстин Тимбърлейк атакува Наградата на музикалното състезание на Кеймбридж училищата в България

Едно от най-добрите училища в община Благоевград – Седмо СУ „Кузман Шапкарев”, за пореден път изненада с иновативен подход, този път при представяне на визията си за  модерно училище чрез музикалния клип от участието си на художествено-музикалното състезание на Кеймбридж училищата в България с песента на  Джъстин Тимбърлейк “Can`t Stop the Feeling!”.

Само преди две години училището бе домакин на Десетото юбилейно състезание на Кеймбридж асоциацията на най-елитните 100 училища в страната. Асоциацията повери на Седмо училище сложната организация по посрещането на над 1700 човека от цялата страна, сред които около 1000 бяха само участниците от всички възрасти, техните ръководители и родители от цялата страна. Визионерската стратегия и иновативните инициативи бяха възнаградени и за две поредни години – 2015 г. и 2016 г., училището получи заслужената награда на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България – „УЧИЛИЩЕ ЗА ПРИМЕР“, а имиджът бе затвърден и от двете поредни награди „УЧИЛИЩЕ НА ГОДИНАТА“.

Като Кеймбридж училище, Седмо СУ не пести усилия да подкрепя учениците си в засиленото изучаване на английския език. Само преди седмица при изключително засилен интерес премина училищният кръг на състезанието в различните нива, а в момента тече гласуването за специално подготвения  музикален училищен клип. Седмо СУ ежегодно участва в художествено-музикалното състезание, така дава стимул на учениците, които владеят английски език, да изявят своя талант на музикалното поприще. Лимитът на  клипа е 5 минути, а жанрът е специално подбран да отрази по най-добрия начин средата и настроението в едно прекрасно българско училище. Всеки може да окаже своята подкрепа за тази  иновативност:

https://www.youtube.com/watch?v=yoIROlYZyxg

Като ръководител с визионерско модерно мислене, замисълът на директорката на Седмо СУ Лилия Стоянова е чрез музикалния клип всеки, който иска да види как изглежда едно съвременно българско училище, да го направи, като се разходи, танцувайки из него, следвайки изпълнението на самите ученици. Така традиционната представа ще отстъпи пред един елегантен начин да се презентира училище и хората да се докоснат до друга среда, каквато предлага нестандартното училище.

В тази си мисия на своя патронен празник преди месец Седмо СУ откри експозиция от завладяващи колажи, които сега са станали част от клипа. Следващата идея е да се надградят традициите и да се полети смело към бъдещето на информационните технологии, там, където Стив Джобс остави безсмъртното си послание: „Останете си гладни, останете си глупави“, с което призовава младите хора да не спират стремежа си за развитие.

Този последователен начин да надграждаш постигнатото е най-сигурната гаранция за успех. Клипът е заснет от сина на учителката по английски език Елена Трифонова – Владимир Трифонов, а сценарият е по идея на учителя по музика г-н Ников. Експозицията и текстовете на колажите са лично дело на директора на училището д-р Лилия Стоянова, която винаги намира начин да подкрепи и стимулира проявата на иновативност сред учениците и колегите си. В част от пояснителните текстове към паната тя е показала как добрите послания носят позитивизъм и съзидателност.

Гласувайте за Седмо училище и подкрепете Константина в надпреварата! Учениците от Седмо СУ са гордостта на Благоевград!

https://www.youtube.com/watch?v=yoIROlYZyxg

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *