HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

СБЪДНАТА МЕЧТА! Славното орле Й. Мурлев купи лелеян апартамент в Удине, Италия, и отсече на руски: Обратное дороги нет!

Славното орле Йордан Мурлев от няколко месеца се радва на собствен апартамент в Удине /Ит/, където работи и живее заедно с нежната си половинка Таня Орловска и дъщеричката им Искра. Бившият футболист на „Пирин“, „Левски“, ЦСКА и „Янтра“ стартира гурбета си на Апенинския полуостров през 2004 г., но едва миналата година успя да заслужи постоянен договор във фирмата за почистване и реставрация след пожари и наводнения, в която се труди вече 13 лета.

Въпреки постоянното си пребиваване в Италия 56-годишният Й. Мурлев, който е родом от петричкото село Марикостиново, непрекъсното следи какво се случва в България по телевизията и чрез приятели в интернет пространството. За цялостните впечатления и бъдещите му планове красноречиво говори заглавието на руския филм „Обратное дороги нет“, с което избра да обрисува актуалната си ситуация. Сред важните теми в неговото ежедневие, естествено, е и ОФК „Пирин“. Непреходния интерес към любимия клуб подсилва и фактът, че настоящият старши треньор на зелено-белите Милен Радуканов е от Видин, както и Т. Орловска, която е сред възторжените фенове на тима поради тази подробност.

– Г-н Мурлев, къде Ви намирам?

– Тук съм, в Удине, в едно квартално барче пред дома, където живеем.

– Купили сте собствено жилище, това означава ли, че оставате в Италия завинаги?

– Така решихме с Таня, мислим да се установим за постоянно. Лелеяна мечта ми беше да имам апартамент в Италия. Това вече е факт, защото от 1 година имам постоянен договор във фирмата, в която работя. Контрактът ми дава сигурност и нещата се наредиха. А като виждам как се развива ситуацията в България, импулсивно ми идва да цитирам заглавието на онзи руски филм – „Обратное дороги нет“. И тук, в Италия, има криза, но няма база за сравнение с онова, което се случва в родината.

– Какво представлява новият ви дом?

– Апартаментът е в триетажна сграда, 82 квадратни метра, напълно ни устройва на този етап. За цена не искам да говоря. Нанесохме се преди 6 месеца. В момента при нас е и тъщата Искра Орловска. Много ни помага и заедно с Таня гледат дъщеря ни Искра, която е на година и половина.

– В града има елитен футболен отбор – „Удинезе“, в който са играли редица знаменити спортисти, включително и бразилската звезда Артур Антунеш Коимбра-Зико. Ходите ли на стадиона?

– При всяка удобна възможност, тифози /б.а. – привърженици/ сме на „Удинезе“. Ние живеем в северната част на града, а стадионът е в южната, но това не представлява никакъв проблем. Моят шеф е сред спонсорите на футболния клуб и разполагам с ВИП карта, която ми дава право да наблюдавам от ложите. Чакам още малко да порасне щерката, за да я заведа на някой мач.

– Разкажете повече за работата си?

– Работя в компания, която изпраща специализирани групи след пожари и наводнения. Възстановяваме пораженията от „а“ до „я“. Независимо за какво става въпрос – барове, ресторанти, хотели, къщи, административни сгради, черкви… През 2004 г. започнах да се занимавам с това, но от миналата година съм на постоянен договор. Компанията има 3-4 фирми и в България, за които се трудят 50 човека. Обикновено сме на 5-дневна работна седмица. Е, случва се понякога да ни ангажират и извънредно.

– Спортувате ли в свободното време?

– Не, сега съм изцяло около Искра и Таня, когато се прибера от работа. В събота и неделя ги отменям с тъщата почти изцяло, разхождаме се с количката. Намираме се само на 60 километра от морето и нямаме търпение да се стопли водата. Стане ли това – всеки почивен ден ще сме там.

– Близостта на морето предполага и други „екстри“ през последните години…

– Да, пълно е с мигранти. Пристигат на талази, кой както намери. Хиляда се издавят, хиляда влизат… не е за завиждане тяхното.

– Следите ли какво става с ОФК „Пирин“?

– Всичко следя. Сега, след назначението на новия треньор Милен Радуканов, симпатията прерасна на семейно ниво. Той е от Видин, жена ми е от Видин… след всяка победа не пропуска да го отбележи. Страхотно тръгна като наставник на орлетата, аз и Таня му желаем успех!

– Кариерата Ви премина през двата ни големи гранда „Левски“ и ЦСКА, което беше рядкост за един футболист през онези години.

– Така се случи, бяха вълнуващи времена. Но най-хубавите години изкарах в Габрово. По-късно ме поставиха в почетния отбор на века на „Янтра“. Още ми се обаждат бивши съекипници и фенове от там, канят ме, когато имат поводи за събирания в клуба и отбелязване на важни дати.

Разговаря ИВАН ДЕЛЧЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *