Съденият за ДДС измами бизнесмен от Абланица А. Хавальов успя да получи регистрация за парламентарния вот в Благоевград

Бизнесменът от гоцеделчевското с. Абланица Арбен Ефремов Хавальов най-сетне успя да получи регистрация като кандидат депутат на Благоевград от ПП „Бригада“. На изборите през април ЦИК отказа да регистрира партията му, защото Хавальов, който е председател на „Бригада”, не успя навреме да представи  актуална банкова сметка, по която ще се обслужва предизборната кампания, но този път регистрацията мина и Хавальов вече официално ще се бори за гласовете на благоевградчани за депутатски пост.

Припомняме, че 50-годишният Хавальов в младежките си години живее в Благоевград, където играе в младежкия театър на Златко Павлов, после е строителен работник в Гърция. През 2008 г. срещу него и сестра му започна крупно разследване за ДДС измами чрез 296 фиктивни сделки, по което той беше осъден на първа инстанция на 3 г. условно и глоба от 10 000 лв. Апелативният съд в София отменя дори и тази символична присъда и върна делото на прокуратурата. През 2015 г., още докато беше следствен, в електронен сайт бе публикувана снимка от рождения ден на Хавальов, на която гост е тогавашният главен секретар на МВР Светослав Лазаров.

В момента Хавальов живее в столицата, а основаната от него партия „Бригада“ е с основна задача да реши проблемите с уличните животни чрез създаване на клиники за тях, паркове за живот и уредени гробища.

Освен А. Хавальов, в Районната избирателна комисия на Благоевград регистрация като кандидат-депутати получиха още 3-ма мераклии да заемат част от 11-те депутатски мандата на Благоевградска област. Екатерина Петрова, Веселин Атанасов и Божидар Кръстев са от партия „България на труда и разума”, която има няколко структури в страната, главно по Черноморието, но не и в Благоевградска област. Партията е на 2 г., лобира за премахване на евро-валутния борд и излизане на България от ЕС и НАТО и до момента не е участвала в избори.

С новорегистрираните 4-ма кандидат-депутати общият им брой с вчерашна дата стана 7, заедно с представителите на първите 2 регистрирани за участие партии „Пряка демокрация“ и „Свобода“.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *