Съдийска тесла мотивира самбист от Кочан за държавна титла, благоевградчани изстрадаха 3 медала

Съдийска тесла мотивира студента в НСА „В. Левски“ Емил Незиров за спечелването на титлата по бойно самбо от държавното първенство в Панагюрище. Третокурсникът от гоцеделчевското село Кочан бе ощетен безцеремонно от реферите и стигна само до бронза в проведеното ден по-рано в старопланинското градче републиканско по спортно самбо. Това надъха допълнително доскорошния състезател на „Самбо Дети“ /Бл/ и го изстреля на върха в същата кат. до 62 кг, но в по-твърдата разновидност на бойното изкуство.

„Грешката ми бе, че позволих на арбитрите да наклонят везните в полза на съперника. Взех си поука и дадох всичко от себе си в бойното самбо. Благодаря на треньорите Иван и Даниел Параскови, че бяха зад мен на спортното, въпреки че сега се боря за НСА, както и на наставника ми Николай Джонов, който ме подготви за бойното“, коментира Е. Незиров.

Сребро за „Самбо Дети“ донесе Васил Димитров /100 кг/, който остана само на 1 точка от победата във финала на спортното самбо. Неговият треньор Д. Парасков превъзмогна мъчещите го травми и направи бронзов дубъл в горната кат. до 57 кг на бойно и спортно. Малко не достигна на почетната стълбичка да се качи Борислав Тасев /74 кг/, останал два пъти 5-и, а съекипниците му Иван Димитров /52 кг/ и Иван Янков /90 кг/ са съответно пети и девети на спортното. Част от съдийския апарат бе шефът на „Самбо Дети“ Ив. Парасков. В проявата участваха близо 400 мъже и жени от 41 клуба.

ИВАН ДЕЛЧЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *