Съдийският инструктор Кр. Стоилов пребори Ковид-19, поддържа форма с тренажор у дома през карантината

Благоевградският съдийски инструктор Крум Стоилов пребори коронавируса и постепенно се връща към нормалния си житейски ритъм. Бившият международен асистент-рефер е дал отрицателен РСR тест преди седмица. Той бе диагностициран с Ковид-19 на 28 септември, но нямаше поражения и изкара карантината у дома. Тя приключи на 11 октомври, а ден по-късно медицинският физик в лъчетерапията на онкологичната болница се върна на работа.

„Не съм спирал да поддържам форма по време на карантината. Това обаче трябваше да става в домашни условия и намерих решение с каране на тренажор. Нямах търпение отново да изляза сред природата и ето че това се случи – от няколко дни поднових обичайните си 5-километрови кросове“, коментира специалистът по новата технология VAR и съдийски наблюдател във Втора професионална футболна лига.

Отрицателни са тестовете и на другия футболен човек от Пиринско, който пипна опасната зараза в края на миналия месец – секретаря на Областния съвет на БФС – Благоевград Атанас Петкашев. Той обаче постъпи в болница с едностранна пневмония и се справи с коварния бацил под пряко лекарско наблюдение. Бившият вратар на „Македонска слава“ вече си е у дома и свободно се радва на вниманието на най-близките хора.

ИВАН ДЕЛЧЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *