Съдия изпълнител продава апартамента на ресторантьора Ив. Кюров на алеята за Бачиново срещу 113 хил. лв. заедно с обзавеждането

Луксозен апартамент в затворения комплекс „Перун“ на алеята за Бачиново, който се продава заедно с цялото оборудване за 112 909 лв., е хитът от вчера на имотния пазар в Благоевград. Жилището не е много голямо – 88,8 кв.м, но има антре, дневна, столова-кухня, две спални, баня с тоалетна, домакинско помещение и 2 тераси, а мебелировката включва пълното обзавеждане на помещенията с вградена скъпа бяла техника, 4 телевизора, кожена мека мебел, гардероби, спални, 2 фитнес уреда, дори 2 велосипеда.

Ив. Кюров

Апартаментът, водещ се на адрес ул. „Катина и Никола Хайдукови“ №93, е обявен за продан от частен съдебен изпълнител заради необслужвана ипотека от 2008 г.

Жилището в тузарската кооперация се продава заедно с мебелите

Тузарското жилище се води на фирма „Форест Трейд 67“ ЕООД. Това е дружество на Иван Милчов Кюров – ресторантьор, съдружник на Красимир Николов и бивш съдружник на безследно изчезналата кримка Кирил Цветанов-Буята, чието име се свързва с Поли Пантев.

Апартаментът е същият, пред който преди години при среднощен палеж изгоря колата на Цветомила Иванова, втората съпруга на Кюров. След нея за кратко време изгоряха колите и на други хора от бизнес обкръжението му, което бе прието от криминалистите като опит за сплашване или вендета. Подпалвачът не бе открит.

Цветомила Иванова е съсобственик на доста от дружествата на Кюров, сред които е „Партнерс къмпани“ ООД. Седалището на тази фирма е на ул. „Марица“ №37, където е регистрирана и „Партнерс груп“ ООД на Буята.  Припомняме, че 43-годишният кримибос изчезна на 6 май 2006 г., 6 г. по-късно по молба на съпругата му той бе обявен от съда за мъртъв, след което тя и децата им Дейвид и Дженифър наследиха дела му в „Партнерс груп” ООД и се скараха люто с Кюров за фирмени имоти.

Сред многото фирми в портфолиото на Иван Кюров е и „Макси” ЕООД, на която той е управител. През 2010 г. Кюров я прехвърля на тотомилионера Николай Динков-Нинджата и чрез тази фирма Нинджата нае от община Благоевград Синята къща и я превърна в ресторант „Бохеми“. Бизнес начинанието обаче се провали, в резултат на което Нинджата заличи участието си в „Макси“ ЕООД и фирмата стана собственост на Николай Костадинов, а по-късно Костадинов я прехвърли на бездомния клошар Калоян Тенев. Така просякът се оказа длъжник на община Благоевград с 8691 лв. неплатени наеми за ресторант „Бохеми“.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *