HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Съдия-изпълнител продава за 3,2 млн. лв. комплекс “Пири” на Г. Пандев-Чадъра

За пореден път съдия-изпълнител сложи на тезгяха един от първите хотелски комплекси в Разложко – “Пири”, изграден в местността Почивачката, в землището на село Баня. Този път обект на публична продан е почти целият комплекс заради задължения на две от фирмите на собственика му, известния в района дървен бос Георги Пандев-Чадъра от село Горно Драглище – “Пири Лодж” ЕООД и “Боби – 2004” ЕООД. Общо три са обявените публични продажби на обща стойност 3 266 295 лв. и в тях се включват основните хотелски сгради, хотелските къщички, самостоятелни обекти в сгради, игрища, басейни, СПА център.
2 389 920 лева е стойността на една от публичните продажби. Предмет на продан е имот с площ 5287 кв.м, обособен като стадион, имот с площ 3 600 кв.м, в който има изграден  басейн с размери 25х12 метра, детски плувен басейн с размери 7х3 метра, кафе-бар, барбекю  и съблекални за басейна със санитарни възли, три туристически бази и десетки отделни обекти в сгради, представляващи апартаменти. Цената на имотите е двойно по-ниска от обявената при публичната продан преди повече от една година, когато тя беше 4 342 362 лв. През май месец тази година стадионът бе обявен отново самостоятелно на цена от 144 450 лв.
454 116 лв. е стойността на втората обявена публична продан с предмет туристическа база с площ 2360 кв.м и 6 броя двуетажни хотелски къщички, всяка с по 8 легла и РЗП 1275 кв.м. Третата обявена продажба е на стойност 422 259 лв. и включва двуетажна масивна сграда със сутеренен етаж, представляваща рекреационен център и басейн, целият имот с площ 7254 кв.м и застроена площ от 1020 кв.м.
Георги Пандев-Чадъра купи комплекса преди няколко години от стария му собственик Димитър Пиришанчин от Банско, който миналата година почина, покосен от тежък инфаркт. Той изгради комплекса още в първите години след демокрацията, като създаде перфектни условия за тренировки на много спортисти, най-вече футболни отбори от страната и чужбина, и го превърна в най-предпочитаното място за тях. Огромните банкови кредити, теглени за разширяване и модернизиране на комплекса от старите собственици, се оказаха непосилни за тях, тъй като огромната конкуренция привлече голяма част от клиентите им. С тях не можа да се справи и новият собственик Пандев, а дълговете попариха и амбицията му да поддържа и развива комплекса.
Преди около две години Пандев превърна старата механа на комплекса в една от най-атрактивните кръчми в района и започна изграждането на още едно игрище до самия път за Банско. Строителството му обаче приключи почти в първоначалния етап, а сега теренът е обрасъл с плевели и трева. Явно приходите не са достатъчни за обезпечаване на разходите и покриване на   дълговете към кредитори.
Извън комплекса Георги Пандев продължава да се занимава с дърводелство. Той има цех в родното си село, който все още функционира. В него се произвеждат заготовки за дървен стъклопакет.
ИВА ГЕОРГИЕВА

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *