Съдия-изпълнител продава за 615 650 лв. дългове хотела в Банско на баща и син Трайкови, екскандидати за президент и депутат

Съдия-изпълнител сложи на тезгяха семейния хотел на номинирания от БСП за президент на България през 2016 година Марио Трайков. Хотел „Елена“, намиращ се на ул. „Васил Друмев“ в Банско, е обявен за публична продан с начална цена от 615 650 лв. Сред ипотекираните длъжници освен името на Марио Трайков фигурира и това на сина му Тома Трайков, който през 2017 г. бе кандидат за депутат от левицата.

Предмет на проданта са парцел от близо половин декар ведно с построената върху него триетажна сграда със застроена площ от 200 кв.м. На първия етаж са обособени рецепция, лоби бар и  механа, а на втория и третия – по пет хотелски стаи и по един апартамент. В сутерена са разположени фитнес, сауна, котелно, складово помещение и санитарни възли.

Хотелът на Трайкови е сред първите частни инвестиции в Банско, а разрешителното му за ползване е още от 2000 година, преди градът да започне да се развива и налага като зимен курорт.  Върху имотите има наложени тежести заради договорна ипотека в полза на българска банка, вписана през 2017 г. Година по-късно е наложена и  възбрана от частен съдебен изпълнител, която е  вписана в Службата по вписванията в Разлог. 

Едномесечният срок на публичната продан тече от няколко дни и ще приключи на 10 юни, а наддавателните предложения ще бъдат отворени на следващия ден.

Името на Марио Трайков нашумя особено много през 2016 година, когато бе номиниран от три общински структури на БСП – Пазарджик, Благоевград и „Овча купел“ – София за кандидат-президент. Иначе той е и сред първите бизнесмени у нас. Още през 1991 година започва да развива успешен бизнес с производството на първата частна водка у нас, носеща фамилното му име – Traykoff. През годините заедно със свои партньори развива бизнес в страната и чужбина и в други направления – хранително-вкусова промишленост, строителство и дори хотелиерство. Бил е спонсор на спортни клубове, включително и на ФК „Пирин“ /Разлог/.

Синът му Тома, чието име също фигурира като ипотекиран длъжник, е бил кандидат на червените за общински съветник в София на предишните местни избори.

СТОЯН ПЕТРОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *