Съдружник на ексшефа на полицията в Разлог Ат. Кондев строи вила и детски атракцион до мечия парк в Белица

Съдружник на бившия шеф на полицията в Разлог Атанас Кондев вдига вила в близост до Парка за танцуващи мечки в Белица. Фирмата на Георги Христов Пенчов „Планински парк-Белица” ЕООД започна събирането на разрешителни от РИОСВ – Благоевград, където инвестиционното предложение е за почивна сграда, която ще може да се ползва целогодишно. Идеята на Пенчов е тя да бъде едноетажна, със застроена площ около 150 кв.м, върху терен от 3.804 дка, собственост на възложителя. Имотът е до полски път, което облекчава инвеститора, тъй като няма да се налага да изгражда и инфраструктура.

Според кмета на Белица Радослав Ревански в общината Г. Пенчов е депозирал друго инвестиционно намерение – да изгради детски атракцион с пързалки, въртележки и люлки до Парка за танцуващи мечки. „Не е изключено да става въпрос за един и същи терен, където ще бъде и вилата, но аз категорично одобрявам всякакви инвестиции, които биха могли да привлекат туристи в общината ни”, заяви Ревански.

Избраното за атракцион място действително е многообещаващо, защото почти няма турист, минал през Белица, който да не посети местната знаменитост – мечия парк. През този район минава и националният планински любителски крос, който се организира от 2 г. След сериозна пиар акция по рекламиране и на курорта Семково, Белица постепенно се очертава като една популярна в България туристическа дестинация, макар че с почивната база сериозно изостава – в общината има 1 хотел в с. Краище и 1 в Семково плюс няколко ученически бази.

Вероятно заради близостта на Белица до Банско, където сериозен процент от почивната база остава незает дори през зимата, местните са доста предпазливи при инвестиции в семейни хотели и къщи за гости. Едва преди няколко месеца двама братя – Али и Мустафа Рункьови, се престрашиха и задействаха процедура за изграждане на затворен почивен комплекс от 5 сгради в Белица. Сега Пенчов е втори с идеята да предложи подслон на туристи, дошли да се порадват на мечките.

Самият Георги Пенчов се занимава с дървен бизнес, а с пенсионирания през 2010 г. Атанас Кондев са съдружници във фирма „Гиа Коген”, където участват с равен дялов капитал от по 1000 лв. Пенчов има и строителна фирма – „М-Г Белдинг” ООД, в който е със софиянеца Мирослав Рашков.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *