Съдът върна за доразследване делото за безстопанственост срещу бившия болничен шеф Росен Тимчев

Кюстендилският окръжен съдия Мирослав Начев върна на прокуратурата за доразследване делото за безстопанственост срещу бившия шеф на общинската болница в Дупница Росен Тимчев.

Това е и причината днес съдът да не даде ход на делото по същество.

Както struma.bg писа, по време на разследването по обвинението за безстопанственост, което продължи 3 години, бяха привиквани на разпит всички служители в счетоводния отдел на болницата, както и лекари. Беше установено, че в периода 26 февруари – 5 декември 2016 г. Тимчев е продал два апарата за хемодиализа на болница в Троян на двойно по-ниска цена, без да се допита до принципала на болницата – Общинския съвет.

В хода на разследването беше установено, че Тимчев е взимал на няколко пъти пари от касиерката на здравното заведение, което е ръководил, с разходен ордер, като е трябвало да представи оправдатален документ за изразходване на средствата. Така на няколко пъти той взел 18 000 лв. от касата на стигналата до фалит болница. Установено бе още, че бившият управител е разполагал и с дебитна карта по сметка на болницата и е плащал с нея гориво и храна в ресторант в Гърция. По това време от мобилен оператор Тимчев получил 8000 лв. бонус и 9 мобилни телефона, като се опитал два от тях да продаде на трети лица, но не успял и ги върнал в болницата.


Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *