Съдът в Асеновград под полицейска обсада, вкараха арестуваните роми с маски

Засилено полицейско присъствие има пред съда в Асеновград, където се гледат мерките на неотклонение на деветимата роми за сблъсъците преди три дни. Над място има над 50 униформени, които пазят задържаните лица, съобщава „Трафикнюз“. Пред съда са се събрали и близки на арестуваните мъже. Те заявиха, че се страхуват за живота и здравето на децата си след протестите, които се проведоха в града. По думите им задържаните мъже всъщност са жертвите, като те са защитавали своите близки. Повечето от изнесената информация не била вярна, Те обаче не пожелаха да кажат своята версия за случилото се пред язовира и болницата.

Арестуваните за побоя в Асеновград застанаха пред съда. С конвой от охрана те пристигнаха в асеновградския съд. Арестуваните са с маски, защото по информация на съдебна охрана в ареста има морбили.  Те запазиха пълно мълчание. Освен тях в момента се издирват още две лица, за които е установено, че са участвали в нападението.

Срещу деветте лица са повдигнати обвинения за хулиганство . Срещу двама от тях – Васил  и Абдраман, са повдигнати обвинения и за причиняване на средни телесни повреди на две лица по хулигански подбуди, като деянието е извършено в съучастие.

Пред съда са се събрали и близки на арестуваните мъже. Те заявиха, че се страхуват за живота и здравето на децата си след протестите, които се проведоха в града. По думите им задържаните мъже всъщност са жертвите, като те са защитавали своите близки.

Припомняме, че на 26 юни 2017 г. е възникнал конфликт между две групи в района на язовир „40-те извора“ край Асеновград, който е прераснал в масово сбиване на различни места – край язовира, по-късно в центъра на Асеновград и край болницата. Пострадали са седем лица, които са били откарани в болница за преглед. По делото са назначени съдебно-медицински експертизи за нанесените телесните повреди на пострадалите, като до момента е установено, че  един от тях е с фрактура на китката на ръката, а друг с два счупени прешлени.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *