Съдът в Кюстендил остави в ареста издирван с европейска заповед за арест

Окръжният съд в Кюстендил взе мярка за неотклонение “задържане под стража” за 32-годишен мъж, за които има издадена Европейска заповед за арест от съд във Франция, съобщиха от съда.

Европейската заповед за арест е издадена във връзка с проведено против него наказателно производство за извършени убийство, опит за убийство, нанасяне на тежка телесна повреда, изнасилване и незаконно проникване в частен имот, за което е осъден на доживотен затвор. Това наказание не е окончателно и не е влязло в сила, защото подлежи на обжалване.

В момента, обявеният за международно издирване български гражданин е в затвора в Бобов дол, където изтърпява наказание лишаване от свобода за срок от 9 години, за блудствени действия с дете, ненавършило 14 години, след употреба на сила. Престъплението е извършено в Гоце Делчев.

Определението за взетата мярка за неотклонение подлежи на обжалване пред Софийския апелативен съд, в тридневен срок. Предстои образуването на дело, с което съдът да прецени дали да допусне изпълнение на Европейската заповед за арест.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *