СЪДЪТ В КЮСТЕНДИЛ ПОСТАНОВИ: ,,Задържане под стража” за албанец, издирван с Европейска заповед за трафик на оръжие и въоръжен грабеж

Окръжен съд – Кюстендил взе мярка за неотклонение ,,Задържане под стража”, по отношение на 28- годишния албански гражданин Ручи Иетмир, за които има издадена Европейска заповед за арест от зам. държавен прокурор в Държавна прокуратура „Санта Мария Капуа Ветери“, Италия. Искането за вземане на най- тежката мярка за неотклонение бе внесено от Окръжна прокуратура – Кюстендил.

Европейската заповед за арест е издадена във връзка с изпълнение на съдебно решение, влязло в сила през 2016 година, с което на издирваното лице е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок 7 години и „глоба“ в размер на 1 800 евро. Албанският гражданин има остатък за изтърпяване от 5 години и 28 дни лишаване от свобода, което не е изтърпяно, заради бягство. Ручи Иетмир е осъден за общо 6 престъпления в Италия – организиран или въоръжен грабеж, както и незаконен трафик на оръжия, боеприпаси и взривни вещества. Той е задържан на 05.09.2020 г. на ГКПП – Гюешево, на влизане в страната.

Съдът счете, че има реална опасност албанският гражданин да се укрие и да попречи на същинското производство по Европейската заповед за арест, която отговаря на необходимите изисквания. Ручи Иетмир няма регистриран адрес в България.

Определението на Окръжен съд – Кюстендил подлежи на обжалване пред САС, в 3- дневен срок.

Предстои образуването на дело в Окръжен съд – Кюстендил, с което съдът да прецени дали да допусне изпълнение на Европейската заповед за арест.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *