Съдът оневини Гаскойн по обвинението в сексуално посегателство

Бившата звезда на английския национален отбор Пол Гаскойн бе намерен за невинен по обвинението в сексуално посегателство. Срещу 52-годишния Гаскойн имаше оплакване от жена, че я целунал по време на пътуване във влак, предаде БГНЕС.

Журито в “Тийсайд Краун Корт” определи Гаскойн за невинен, но обмисля дали срещу него не трябва да се повдигне друго обвинение – в побой. Гаскойн заяви на журито, че не е имал сексуални намерения, когато е целунал непознатата, за която заяви, че е била тормозена от трети пътник. Версията на колоритния бивш футболист е, че е извършил деянието, за да повдигне самочувствието на жената, която е била наречена от друг пътник “дебела”.

Гаскойн се разплака на съдебната скамейка днес, докато слушаше присъдата на журито. Той обаче все още е под угрозата да бъде намерен за виновен за побой, тъй като “по незаконен начин умишлено е приложил сила спрямо друг човек, който не е дал съгласието си”. Наказанието за подобно провинение е по-малко от това за сексуално посегателство. Решението на журито ще бъде взето по-късно днес.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *