Съдът отмени порицание на ексшефа на КАТ – Благоевград Димо Чобанов, наказан след пътния гаф с бащата на президента в Харманли

Бившият шеф на КАТ – Благоевград и настоящ началник на сектор „Пътна полиция” в Хасково гл. инспектор Димо Чобанов е отнесъл дисциплинарно наказание „порицание“ за 6 месеца след случая с бащата на президента Румен Радев. На 17 август 2018 г. 81-годишният Георги Радев блъсна с мерцедеса си на кръгово кръстовище в Харманли инвалид с електрическа триколка, инцидентът приключи без пострадали. Първоначално е съставен акт само на шофьора на триколката Стефан Тодоров, а 20 дни по-късно и на бащата на президента заради отнемане на предимство.

След случая  по разпореждане на вътрешния министър е извършена цялостна проверка от Инспектората в ОД на МВР – Хасково по линия на „Пътна полиция“, в резултат на която катаджията Митко Станков, който не бе съставил акт на бащата на президента, беше уволнен, а мнозина началници наказани. На началника на РУ – Харманли Неделчо Кирилов бе наложено „порицание“ за 1 година заради неупражнен контрол над подчинените си. Същото наказание, само че за 6 месеца, е определено и на шефа на КАТ Димо Чобанов след няколкомесечно дисциплинарно производство. Той е наказан на 10 април тази година със заповед на директора на ОД на МВР – Хасково за това, че не осъществил контрол над подчинените си по отношение на отстраняването на пропуските в съставянето и изготвянето на протоколите от техническото средство за контрол на скоростта, а именно: липсвали име и подпис на служителя, приел протокола от автоматизираното техническо средство за контрол на скоростта – протоколи от 01.09.2017 г. до 30.08.2018 г.

Адвокат Росен Кацарски е обжалвал заповедта за дисциплинарно наказание пред Административен съд – Хасково, която вчера бе отменена с решение на съдия Пенка Костова поради липса на мотиви и допуснати съществени процесуални нарушения. Решението подлежи на обжалване пред ВАС.

По същия начин преди това съдът отмени дисциплинарното наказание на бившия шеф на РУ – Харманли Неделчо Кирилов, както и уволнението на катаджията Митко Станков.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *